I. MKÉSZ Családi Könyves Nap és Könyvvásár – Kiállítói lehetőség

Kedves Könyvkiadó, kedves Barátunk!

Körülbelül egy esztendővel ezelőtt alakítottuk meg az Alexandra-válság hatására a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségét (MKÉSZ). Célunk egy olyan érdekvédelmi egyesülés létrehozása volt, amely a kis- és közepes méretű független könyvkiadók érdekeit tartja szem előtt a közös logisztikai megoldásoktól kezdve (raktározás, futárszolgálat, nyomdai szolgáltatások) a szakmai segítségnyújtáson át (ügyvédi tanácsadás, munkaerő-kereső fórum, levelezőlista) a nagy könyvhálózatokkal szembeni kiszolgáltatottságunk csökkentéséig.

Örömünkre szolgál, hogy immár közel 30 kiadó tartozik a Szövetségünkhöz (a teljes névsor megtalálható a www.mkesz.hu honlapunkon), így elérkezettnek láttuk az időt, hogy megrendezzük Szövetségünk első nagyszabású eseményét az I. MKÉSZ Családi Könyves Napot és Könyvvásárt.

Az egész napos rendezvényt 2018. március 10-én, szombaton tartjuk az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (www.kult13.hu) színháztermében és aulájában, ahol több mint 500 négyzetméteren lesz lehetősége a független könyvkiadóknak (tehát nem csak MKÉSZ-tagoknak) eladásra kínálni régi és új könyveiket.

Mivel a rendezvényen szinte minden témában vásárolhatnak majd kiadványokat az érdeklődők, a családokat helyeztük a középpontba. Gyerekek, szülők, nagyszülők; ezen a napon mindannyian megtalálhatják majd a kedvükre való könyvet és elfoglaltságot, hiszen a vásárt különböző izgalmas programokkal is színesítjük (gyerekjátszó, dedikálások, író-olvasó találkozó stb.)

Az esemény médiatámogatói a Librarius online kulturális magazin, a XIII. kerületi TV, valamint a 13 Kerületi Hírnök; utóbbi 67 000 példányban, 120 000 lakoshoz jut el közvetlenül a rendezvény előtt. Ezen kívül a több ezer példányban kinyomtatott szóróanyagaink (melyeket a környék közösségi helyein – óvodákban, iskolákban, könyvtárakban – osztunk szét) és a Klubrádió lesz segítségünkre, hogy felhívjuk a figyelmet e könyves rendezvényre a kultúra és az olvasás iránt elkötelezett XIII. kerületben és annak környékén.

A kiemelt eseményre szeretettel várjuk kiállítóként a hazai független könyvkiadókat, így a Ti kiadótokat is!

A részvételi díj a teljes napra bruttó 20 000 forint.
Az újonnan csatlakozó és már meglévő MKÉSZ-tagoknak a részvételi díjból 50% kedvezményt kínálunk.

Biztosak vagyunk benne, hogy az I. MKÉSZ Családi Könyves Nap és Könyvvásár mint az esztendő első, nagyszabású tavaszi könyves eseménye rendkívül sok érdeklődőt és családot vonz majd!

Kérem, hogy amennyiben szeretnétek az eseményen kiállítóként részt venni, úgy legkésőbb 2018. február 15-ig keressetek engem vagy kollégáimat, hogy megosszuk Veletek a részleteket!

Könyvbaráti üdvözlettel,

Galambos Ádám
az MKÉSZ elnöke

Főszervező: Balla Judit, info@mkesz.hu, 06-20-381-9059
Titkár: Szalontai Attila, info@mkesz.hu, 06-30-777-8327